Küldetésünk

A MacsKalandok célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a macskákat és az embereket. Hisszük, hogy ez a kapcsolat mindkét fél számára előnyös.

A cicák terápiás állatként segíthetik a szakemberek munkáját, legyen szó akár gyerekekről, akár felnőttekről. Jelenlétük segít a kapcsolódásban, oldja a szorongást, javítja a hangulatot, a velük való közös játék pedig nagyfokú motivációt jelent a résztvevőknek.

A házi kedvencként, társként élő otthoni cica is lehet érzelmi támogatás, erőforrás a gazdi életében. Ennek természetesen alapfeltétele, hogy a macska és a gazdi ki tudjon alakítani egymással egy kölcsönösen jó kapcsolatot, amiben mindkét fél kiegyensúlyozott életet élhet, és minőségi időt tölthetnek egymással. Ebben a kapcsolódásban és összecsiszolódásban jelenthetnek segítséget a gazdiknak szóló előadásaink és a workshopok.

Hisszük, hogy a macskák is profitálhatnak abból, ha az emberek jobban értik, ismerik őket. Szeretnénk, ha sikerülne elfelejteni a macskákkal kapcsolatos negatív sztereotípiákat, mert a modern társadalmakban csak akkor van esélye ezeknek a csodálatos állatoknak, ha társként élhetnek, ahelyett, hogy kóborolnának. A már gazdiknál élő macskák közül is sokan vannak, akiket félreértenek, vagy akik súlyos viselkedésproblémákat mutatnak, nem érzik biztonságban magukat, ami nem csak az ő és a gazdájuk életminőségét rontja, de magában hordozza a menhelyre kerülés veszélyét is.

Hisszük, hogy mi emberek jobb hellyé tehetjük a világot a macskák számára. Hisszük, hogy egy macskabarát világ az emberek számára is jobb hely lesz.