Macskák az emberekért

MacsKalóz csoportok

Ezt a csoportot kifejezetten óvodás és kisiskolás gyermekek számára dolgoztuk ki. Elsődleges célunk a szociális készségek fejlesztése, természetesen cicák részvételével. A foglalkozásokat Bánszky Noémi gyógypedagógus, állatasszisztált terapeuta és Kéri – Mátrai Ágnes pszichológus tartják. Olyan gyermekek számára tudunk helyet biztosítani, akik az alább felsoroltak valamelyikében érintettek:

  • autizmus spektrumzavar
  • figyelemzavaros hiperaktivitás
  • szociális félénkség
  • szorongás

A csoportos foglalkozás előtt szülőkonzultáció és a gyermek egyéni felmérése szükséges!

 

Szülői készségfejlesztő csoportok

Ezekre a 2 napos csoportokra olyan szülőket várunk, akik szeretnék jobban megérteni gyermeküket és annak viselkedését. Szeretnék megtanulni, hogyan lehet igazán hatékonyan motiválni és jutalmazni. Szívesen kipróbálnák a macskák segítségével, hogy tudnak egyértelműen kommunikálni, és hogyan segíthetnek gyermeküknek új készségek elsajátításában.

Akkor is ajánljuk a tréninget, ha szülőként jól esne egy kis énidő, kikapcsolódás és feltöltődés, sok macskasimogatás és játék!

 

Terápiás macskák képzése

Amikor gyógypedagógusként elkezdtem a cicáimmal együtt járni a gyerekekhez, a kollégák közül többen is megkerestek, hogy tudok-e segíteni nekik is abban, hogy a saját cicájukat felkészítsék a közös munkára. Ebből az egyre fokozódó igényből indult útjára a „Terápiás macska workshop”, amit minden évben 2-szer elindítunk. A 2 napos workshop betekintést és inspirációt nyújt abba, hogy segítő szakemberként hogyan dolgozhatunk együtt terápiás cicákkal, és a macskák kiképzésének alapjait is megismerhetjük. Ezeken kívül állatorvos is beszél arról, hogy milyen egészségügyi tényezőket kell figyelembe vennünk a macskák és a gyermekek biztonsága érdekében.

 

Állatasszisztált terápiákhoz és tréningekhez kapcsolódóan szakemberek képzése

A szakemberek képzéséhez kapcsolódó programokat összegyűjtöttük, hogy ezek is elérhetőek legyenek egy helyen. A jelentkezések és a bővebb információk azonban mindig a megadott elérhetőségeken történik, nem rajtunk keresztül!