A macskák tréningezésének alapjai

A macskák csodálatos állatok. De vajon mennyire vagyunk tudatosak és hatékonyak a velük való kommunikációnkban? Ha úgy érzed, hogy szeretnéd jobban érteni a cicádat, és szívesen megtanulnád, hogyan taníthatsz neki új dolgokat, akkor tarts velünk!

A cicák tanítása több szempontból is izgalmas folyamat. Egyrészt pozitív hatással lehet az állat és a gazdi kapcsolatára. Másrészt segíthet a városi cicáknak, hogy levezessék felesleges energiáikat, „megdolgozzanak” az ételükért, ami akár a viselkedésproblémák megelőzésében is segíthet. Ha megértjük gazdiként, hogyan kommunikálhatunk a macskánkkal úgy, hogy az számára valóban érthető legyen, akkor számos dolgot kérhetünk tőlük, amivel könnyebbé tehetjük az együttélést.

A cicák tréningezése azonban még ezeken az előnyökön is túlmutat. Hiszem, hogy aki megérti, és megtanulja, hogy hogyan lehet a macskákkal erőszakmentesen kommunikálni és pozitív megerősítéssel formálni a viselkedésüket, az olyan szemléletet és eszközt kap a kezébe, amit az emberi kapcsolataiban, és a saját magával való kapcsolatában is hasznosíthat.
 
Velünk tartasz?

Az előadás online nézhető meg. Ha megvásároltad a terméket, írj egy üzenetet nekünk az info@macskalandok.hu címre, hogy hozzáadhassunk ahhoz a zárt facebook csoporthoz, ahol az előadást Te is megnézheted!