Különleges családok különleges cicái

A "Különleges családok különleges cicái" programot olyan szülőknek terveztük, akik sajátos nevelési igényű gyermekük mellé fogadtak be cicát, azzal a céllal, hogy az állat támogatni tudja a gyermek fejlődését.

A tanfolyamon a családok egyedi igényei mentén haladva tanuljuk meg, hogyan tudjuk a cicákat felkészíteni a különböző helyzetekre, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget jelentsék a gyermek számára. Ugyanakkor fontos szempont a cica igényeinek figyelembevétele is, a stresszszintjük minimalizálása is.

Mivel a tanfolyamot gyógypedagógus vezeti, tanulunk olyan otthon, saját állattal is elvégezhető gyakorlatokat, játékokat, amelyekkel elősegíthetjük a gyermek fejlődését.

A tanfolyam felépítése:

1. Élő online csoportos konzultáció a családokkal 60 perc

2. A cicák képzésének alapjai (online előadás, bármikor megnézhető) 60 perc

3. Bevezetés a terápiás és segítő macskák világába (online előadás, bármikor megnézhető) 60 perc

4. A boldog macska (online előadás, bármikor megnézhető) 60 perc

5. Élő online csoportos konzultáció a családokkal 60 perc

6. Cica-gyerek fejlesztő játékok, jó gyakorlatok, ötletek 60 perc

7. Utazás macskával. Séta pórázon. Felkészülés idegen helyszínekre tett látogatásra. 60 perc

8. Élő online csoportos konzultáció a családokkal 60 perc

A tanfolyam működése:

A tanfolyamhoz tartozó előadások anyagait a jelentkezők a kiküldött linken tudják megnézni. Emellett a zárt facebook csoportban folyamatosan van lehetőség arra, hogy a családok kérdezzenek, konzultáljunk.

Az otthoni gyakorlásokról a családok videókat készítenek, amiket szintén a zárt csoportban tudunk megnézni és megbeszélni.  

A jelentkezés menete:

Az első lépés a webshopban a termék megvásárlása. Ezt követően a saját facebook profilomon (Bánszky Noémi) kérek szépen egy ismerősnek jelölést és egy üzenetet, hogy a jelentkezőt be tudjam tenni a zárt facebook csoportba. 

A képzés kezdete május 10.